Materialen

Zoals we al in onze inleiding hebben vermeld, werken we bij Polydak met de drie grote soorten van materialen wat betreft waterdichtingen, namelijk bitumen, PVC en EPDM. Zelf staan we in voor een permanente vorming van ons personeel over deze materialen en de daarbij horende veiligheid.

Bitumen

Bitumen is een stroperige vloeistof die overblijft na de raffinage van aardolie. Het is een natuurproduct dat vele toepassingsmogelijkheden kent, vooral in de bouwsector. De bitumineuze dakrollen van vandaag zijn gefabriceerd met gemodificeerde bitumen. Hun waterdichtheid wordt gegarandeerd door het bitumen zelf, maar de modificatie met APP of SBS zorgt voor veel betere fysische eigenschappen van de dakbanen. Bitumineuze dakdichtingen zijn momenteel nog veruit de meest gebruikte voor platte daken, maar ze krijgen steeds meer concurrentie van kunststofsystemen.

PVC

PVC of polyvinylchloride is een hoogpolymerische kunststof die thermoplastische eigenschappen heeft. Dit wil zeggen dat de dakbanen met dit materiaal homogeen aan elkaar gelast kunnen worden, zonder toevoeging van vreemde stoffen. Het lassen zelf gebeurt meestal met warme lucht. PVC-dakdichtingen worden zowel voor particuliere als industriële toepassingen gebruikt.

EPDM

EPDM is de afkorting van ethyleen-propyleen-dieen- monomeer. Door polymerisatie van de monomeren etheen, propeen en dieen verkrijgt men een thermoplastisch polymeen dat na vulcanisatie de dakdichting EPDM wordt. Deze dakbanen kunnen niet homogeen verbonden worden en daarom maakt men gebruik van lijmverbindingen. Door toevoeging van thermoplasten bij EPDM is het wel mogelijk om een degelijke lasverbinding te realiseren. EPDM-dakbanen kunnen op alle platdaktypes worden toegepast.
WWW.PIRANACONCEPTS.COM