Jonas Colemont: “Het fijnste aan werken bij Polydak is dat ik altijd buiten ben en zelfs projecten in het buitenland heb”

Jonas Colemont

14 jaar geleden begon Jonas Colemont bij Polydak. Zijn doel? Een uitdagende job waarbij hij constant buiten is. Of die missie geslaagd is voor hem, deelt hij graag mee in onderstaand artikel.

Opgewerkt naar ploegverantwoordelijke

“Toen ik was afgestudeerd wist ik meteen dat ik buiten wou werken en niet in een fabriek tussen 4 muren. Zo kwam ik intussen al 14 jaar geleden bij Polydak terecht. Ik begon er als ‘losse man’ waarbij ik afwisselend met verschillende ploegen meeging en van elk van die ploegen bijleerde. Daarna werd ik derde man en kwam ik in één ploeg terecht, waar je nóg meer van leert. Even later schoof ik op naar tweede man, een positie net onder de ploegverantwoordelijke. En sinds 5 jaar ben ik zelf ploegverantwoordelijke! Ik begeleid mijn team en leid hen op over alles wat met dakwerken te maken heeft.”

Uitdagende renovaties

“Samen met mijn team sta ik in voor de particuliere woningen. Het liefste wat ik doe? Renovaties! Ook al geeft dat in het begin meer stress, want je moet ervoor zorgen dat de woning ‘dicht’ is aan het einde van de dag zodat er niets naar binnen sijpelt. Maar net omdat dit een grotere uitdaging is met meer detailwerk en een hogere moeilijkheidsgraad dan een nieuwbouw, geeft het extra veel voldoening wanneer het uiteindelijk succesvol afgewerkt is.”

“In mijn loopbaan bij Polydak passeerden er al heel wat uitdagende renovaties de revue. Zo was er een project in Leuven waar in plaats van een plat dak, er 2 ronde bogen in het gebouw zaten. Dit vroeg om extra handwerk omdat we de rollen meer onder controle moesten houden. Net als bij een project in Boom waar sprake was van een schuin dak. Een andere uitdaging was er dan weer toen we de afgelopen maanden op een bouw stonden van 32 meter hoog. Iets helemaal anders als je weet dat de gemiddelde hoogte van onze projecten zo’n 8 meter is. Allemaal extra uitdagingen die m’n job gezond spannend houden.”

Altijd werk dankzij Polydak

“Het fijnste aan werken bij Polydak is natuurlijk dat ik altijd buiten ben en op verschillende plaatsen kom. We zijn een Limburgs bedrijf, maar ik doe veel projecten buiten de provincie. Binnenkort start ik bijvoorbeeld in Brussel, maar soms ga ik ook naar Duitsland en Nederland. Een heel fijne afwisseling!”

“Wat Polydak speciaal maakt, is dat ze er altijd voor zorgen dat je werk hebt. Zelfs toen tijdens de coronaperiode bij verschillende bedrijven het werk stillag, bleef Polydak naar werk zoeken zodat wij als werknemers bezig konden blijven. En daar ben ik nog altijd héél blij om!”

 

Wil jij ook werken bij dé specialist in platte daken? Bekijk hier dan meteen al onze vacatures!

Een nieuw dak dat in topconditie is en blijft?