Ben Kelchtermans: “Polydak geeft écht om ons als werknemer en ziet erop toe dat elk project veilig verloopt”

Ben Kelchtermans

Ben Kelchtermans startte zo’n 5 jaar geleden bij Polydak. Hoe hij hier terechtkwam en wat hij zo fijn vindt aan z’n job? Dat vertelt hij je graag zelf.

Van hellende naar platte daken

“Voor ik bij Polydak begon, was ik ook al actief als dakwerker. Toen stond ik voornamelijk op hellende daken, maar ik wou een iets veiligere job doen én tegelijk nog op het dak staan. Daarom zocht ik specifiek naar een bedrijf dat platte daken onder handen nam. Via een interimkantoor kwam ik 5 jaar geleden bij Polydak terecht. Uiteraard moet je ook op een plat dak nog steeds opletten met wat je doet, maar ik voel me wel al een pak veiliger.”

Het genot van buiten werken

“Mijn specifieke taak is om PVC-folie op daken te leggen. Dit doe ik nu al 5 jaar en ik vind het nog steeds enorm fijn. Ik ben namelijk altijd buiten aan het werk, dat is een heel groot voordeel aan mijn job. Ik haal letterlijk elke dag een frisse neus! Dat geeft me de energie om mijn job écht goed te doen. En da’s waar ik ook de meeste voldoening uithaal, wanneer alles klopt aan het einde van de rit en er geen lekken of dergelijke meer zijn.”

Variatie en veiligheid

“Ik kan Polydak alleen maar aanraden als werkgever. Toen ik hier 5 jaar geleden solliciteerde, kreeg ik meteen een goed gevoel, beter dan bij de andere bedrijven waar ik op gesprek ging. Je merkt ook dat ze echt geven om onze veiligheid. Ze zien er heel streng op toe dat elk project veilig verloopt en voorzien het nodige materiaal hiervoor.”

“Polydak is een groot bedrijf waar veel mensen werken, en de sfeer onder de collega’s zit goed. We lachen soms serieus wat af. Ook de projecten zijn enorm gevarieerd. De ene keer zijn ze kort bij huis, de andere keer gaan we ver op pad, soms is het een grote bedrijfshal die we onder handen nemen en werken we lang op dezelfde plek, soms dan weer een klein project waar we sneller weg zijn … Dat houdt onze job afwisselend en uitdagend!”

 

Wil jij ook werken bij dé specialist in platte daken? Bekijk hier dan meteen al onze vacatures!

Een nieuw dak dat in topconditie is en blijft?