Project Jumbo met Derdaele+: “Een groots project waarbij Polydak de planning strikt opvolgde en proactief het meest kwalitatieve materiaal aanbood”

Project Jumbo met Derdaele+

Industriebouwer Derdaele+ startte vorig jaar met de bouw van de gloednieuwe Jumbo-supermarkt in Lommel. Een groots project waar ze Polydak voor inschakelden. Wat er precies zo speciaal aan is en hoe de samenwerking verliep? Daar vertelt Lennart Selen je alles over.

“In februari 2023 startten we bij Derdaele+ met de constructiewerken voor dit retailproject. En in september 2023 was het al klaar! Heel bijzonder om zo’n groot project neer te zetten in het centrum van Lommel. Het is namelijk niet enkel Jumbo die zich in deze nieuwbouw bevindt, er is ook een commerciële ruimte met kantoren en 10 appartementen op het dak van de supermarkt. Een heuse realisatie waarbij we graag de expertise van Polydak inschakelden.”

Doordachte switch van PVC naar roofing

“Dit werd geen traditioneel industriegebouw. Integendeel! Er kwamen extra aspecten bij kijken, zoals de appartementen die elk hun eigen terras kregen én een groendak. Daarom betrokken we Polydak al vanaf het ontwerp bij het proces. Zo konden we samen vanaf de eerste fase alles tot in het kleinste detail uitwerken zodat het bouwproces vlot verliep.”

“We hadden eerst voorzien om met PVC-dakdichting te werken. Maar toen Polydak hoorde dat er ook terrassen en een groendak bijkwamen, wilden ze enkel met roofing werken. Een doordacht voorstel, zeker omdat roofing sterker en minder schadegevoelig is dan PVC. Ze deden hierbij ook extra inspanningen om budgettair in dezelfde prijsrange te blijven als PVC. Een heel groot voordeel voor ons dat we van materiaal konden switchen en toch binnen het budget konden blijven.”

Strikte planning nauwgezet opgevolgd

“De doorlooptijd van onze projecten is altijd kort. We volgen een strikte planning. En Polydak volgt die altijd nauwkeurig en komt alle afspraken tijdig na. We weten wat we aan elkaar hebben. Wij weten dat zij stipt en correct handelen, zij weten dat onze werf altijd proper klaarligt om aan te beginnen.”

“Daarnaast is de kwaliteit van hun geleverde werk altijd top en bieden ze een goede prijs aan. Ook hun werfleider was vlot bereikbaar tijdens het project, zowel telefonisch als via mail. Hij ging regelmatig naar de werf om het project op te volgen. Zo maakten we samen van dit project een groot succes.”

 

Op zoek naar een trouwe partner voor je volgende project? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag meteen een offerte aan. We helpen je graag op weg!

Een nieuw dak dat in topconditie is en blijft?