Op naar 100.000 m2 platte daken op voormalige Ford-site

60.000 m2 platte daken uitgevoerd, nog eens 30.000 op de planning. Genk Green Logistics wordt een nieuwe logistieke hotspot in Limburg. Wij plaatsen de platte daken van de gebouwen.

Ford Genk wordt Genk Green Logistics. Stap per stap en gebouw per gebouw verandert de voormalige autofabriek in een uitvalsbasis voor verschillende logistieke bedrijven.

De ontwikkeling gebeurt door Intervest Offices & Warehouses, Group Machiels en MG Real Estate. Willy Naessens is hoofdaannemer.

Projectleider Jeroen Loos: “De gebouwen worden altijd op maat van de klant ontworpen en gebouwd. Maar meestal gaat het om magazijnen met aan de voorkant een kleine kantoorruimte. Met een plat dak tussen de 10.000 en 20.000 m2, zonder lichtstraten en een beperkt aantal rookkoepels. En altijd PVC.”

“In totaal plaatsten we al zo’n 60.000 m2. En er staat nog zo’n 30.000 m2 aan platte daken op de planning. De hele site in totaal heeft plaats voor zo’n 250.000 m2 gebouwen.”

“Alles draait om snelheid. En wij kunnen die garanderen.”

“Deze projecten draaien allemaal om snelheid. Snel tellen, snel plannen en snel beginnen. Wily Naessens weet dat wij die snelheid kunnen maken. We hebben alle materialen zelf op stock, zowel de isolatie als de dakdichting. We kunnen dus snel beginnen.”

“We hebben ook onze eigen ploegen, waardoor we niet afhankelijk zijn van andere agenda’s. En één vast aanspreekpunt: mezelf. Ik volg alle projecten van Willy Naessens op. Van het moment dat de prijsaanvraag binnenkomt tot het laatste detail.”

Plat dak logistiek gebouw
Copyright: Genk Green Logistics

Platte daken logistieke gebouwen

Aantal vierkante meters: 89.155 m2
Gebruikte materialen:

  • Kingspan TR26 100mm
  • Fatra 1,2mm
  • Bevestigers Guardian

Klant: MG Real Estate
Adres: Henry Fordlaan 12, 3600 Genk
Hoofdaannemer: Willy Naessens

Een nieuw dak dat in topconditie is en blijft?