Plat dak school Boom Park: renoveren en isoleren. Tot een storm anders besliste…

Opmeten en inplannen. Maar dan toch enkele weken vroeger vol aan de bak moeten. Voor de GO!-basisschool Boom Park zouden we hun plat dak vernieuwen en isoleren in kader van een energetische renovatie. Tot een storm datzelfde plat dak vernielde.

Projectleider Tim Poelmans: “Wij zijn voor dit project ingeschakeld door Renotec. Zij waren aan zet voor verschillende energetische renovaties van deze scholengroep. Voor zo’n energetische renovatie is het cruciaal om bijkomende isolatie te plaatsen met een minimale R-waarde van 4,5 W/m2K te plaatsen. Dan is het aan ons om de best mogelijke opbouw uit te werken.”

“Voor dit project in Boom zouden we het bestaande plat dak van de school afbreken tot op de bestaande liggers. En dan een nieuwe PVC-dakopbouw plaatsen, inclusief 10 centimeter PIR-isolatie. Daarvoor zouden we de opbouw ophogen met houten balken – om weg te kunnen met die extra isolatie. Langs buiten werken we dan alles proper af met panelen van Rockpanel.”

Vermijd de speeltijd

“Maar nog voor we prijs konden maken waren onze ploegen al aan de slag. Een storm had namelijk de afdichting van hun plat dak losgerukt. Dus wij snel-snel naar daar om alles zo rap mogelijk weer dicht te maken. Gelukkig hebben we alles vlot kunnen oplossen. Om enkele weken daarna te beginnen aan de echte opdracht (lacht).”

“Voor dit type projecten is veiligheid en voorzichtigheid nog dubbel zo belangrijk als anders. Wanneer kunnen we onze materialen leveren? Wanneer kunnen we met onze kraan draaien? Dat we geen manoeuvres moeten doen tijdens de speeltijd. Alles is wel goed afgeschermd, maar we willen uiteraard geen enkel risico nemen.”

“Dit was ons derde project met Renotec. Zij weten wat ze aan ons hebben: alles van het plat dak, dat regelen wij. Zodat zij zich kunnen concentreren op de andere posten.”

Plat dak school: energetische renovatie

Aantal vierkante meters: 910 m2
Gebruikte materialen:                        

  • Bestaand plat dak afbreken tot op de houten liggers
  • OSB draagvloer
  • Soprastick C15
  • Kingspan TR26 100mm
  • Sika 15G
  • Inclusief ophogen opstanden en bekleden met Rockpanel

Klant: VEG Go! Boom Park
Adres: Van Leriuslaan 21, 2850 Boom
Hoofdaannemer: Renotec

Een nieuw dak dat in topconditie is en blijft?