Renovatie plat dak magazijn: “Ik kan alleen maar stoefen”

Palpack uit Heusden-Zolder maakt, koopt en verkoopt paletten. Een goed magazijn om te stockeren, is dus cruciaal. “Maar ik merkte dat er via het plat dak water naar binnen kwam”, vertelt zaakvoerster Magdaleen Moors. “Dus ik heb direct mijn aannemer gebeld.” En die aannemer, die belde naar ons voor de renovatie van dit plat dak.

“Ouderdom. Toen mijn aannemer het plat dak had geïnspecteerd, was zijn conclusie slijtage door ouderdom”, begint Magdaleen. “Het plat dak van ons magazijn was al 30 jaar oud. Dan zijn mankementen niet uit te sluiten.”

“Zijn advies: het plat dak laten vernieuwen. Dat was efficiënter dan alleen de lekken te herstellen. Om problemen voor te zijn, pakte ik best ook het plat dak van het kantoor mee. Dan kon ik het dak van dat gebouw ook ineens laten isoleren.”

“Door wie ga je dat laten doen? vroeg hij. Geen idee, ik ken daar niemand voor, was mijn antwoord. Wie raad je aan? Hij raadde Polydak aan, omdat die goed waren in renovatie van platte daken. Dus hebben we hen laten afkomen. Mijn aannemer stelde voor dat hij er zelf ook bij zou zijn.”

“Niet afwachten, maar direct in actie schieten: ik vind dat geweldig.”

“Een paar dagen later arriveerde Jeroen hier, nog een joeng menneke. Mijn aannemer was nog onderweg. Maar Jeroen schoot al in actie: Magdaleen, heb je hier een ladder staan? Dan ga ik al eens kijken. En hop, hij stond al op het plat dak van ons magazijn, en was al aan het meten en foto’s aan het maken. Dat vind ik geweldig: niet afwachten, meteen initiatief nemen.”

“Daarna zijn we onder ons drie gaan samenzitten om de verschillende opties te bespreken. Na een paar dagen had ik mijn offerte al. Mijn aannemer zei: Niet twijfelen, de oplossing is technisch goed en de prijs correct. Dus voilà, ik heb snel beslist. Het gevoel zat goed, en alles liep vlot en correct.”

“En zo zijn ook de werken gegaan: vlot en correct. Alles was op die manier geregeld en ingepland, dat ons bedrijf kon openblijven. De eerste dag kwam de kraanwagen hier aan. De chauffeur stapt uit en komt overleggen over waar hij zijn kraan best kon zetten. En of dat ok was. Het feit dat hij dat vraagt en met mij bespreekt: magnifiek. Ik heb al anders meegemaakt.”

“Die mannen wíllen werken, dat zag ik meteen.”

“Daarna arriveerden de werkmannen, allemaal in fatsoenlijke werkkledij. Ook hier: mannen die willen werken, dat merk ik direct. Dat zie ik al op de manier waarop een camionette hier binnenrijdt.”

“De werken aan het magazijn en het kantoor zijn heel vlot verlopen: ze hadden zelfs een paar dagen eerder gedaan. En alles is gegaan zoals we hebben afgesproken. Er was wel wat pech met het weer, dus zijn ze zaterdag komen doorwerken om alles op tijd dicht te krijgen.”

“De paar details waar ik niet tevreden over was, zijn ze ook snel komen oplossen”, besluit Magdaleen. “Een afwerkingsstrip waar het hoekje niet mooi was tegenaan gewerkt, een paar stenen die niet waren opgemetseld… Ik ben nogal een precieze op dat gebied. Jeroen is dat toen komen controleren en heeft die details meteen in orde laten brengen. Conclusie: ik kan alleen maar stoefen over hoe de renovatie hier is gelopen.”

Renovatie plat dak magazijn

  • Bestaande folie stuk snijden.
  • 30 mm PIR-isolatie. Geplaatst op bestaande folie.
  • Sika 15G PVC dakafdichting. Mechanisch bevestigd in de bestaande steeldeck staalplaat.

Plat dak kantoor

  • Bestaand plat dak afbreken tot op de steeldeck.
  • PE-folie.
  • 100 mm PIR-isolatie.
  • Sika PVC-folie.
Een nieuw dak dat in topconditie is en blijft?